Badkamer

Bij Stronati keuken & interieurbouw maken wij graag badkamers op maat. Het model en de indeling is volledig zelf te bepalen. Wij werken met luxe geleiders die zacht sluiten, ook wel soft-close lades genoemd.

Mogelijkheden van maatwerk

  • Een badmeubel van massief eikenhout of het hoogwaardige Italiaanse plaatmateriaal van het merk Cleaf, welke verkrijgbaar zijn in heel veel prachtige decors passend in elk interieur of ontwerp.
  • Stoere planken van eikenhouten boomstamplanken voor o.a. op de wastafel, onder de wastafel voor je handoeken of als blinde schap in je badkamer.
  • Voor op een houten badkamermeubel zijn er ook nog andere mogelijkheden zoals: natuursteen, dekton of silestone.
  • Een massieve eikenhouten(boomstam) plank voor gebruik als planchet of in nissen.

Massief eikenhout in de badkamer

Eikenhout is prima toe te passen in een badkamer, als het maar goed beschermd wordt. Door onze behandeling met Rubio Monocoat olie is het badmeubel goed beschermd tegen alledaags gebruik. Bij Stronati keuken & interieurbouw gebruiken wij voornamelijk Frans eikenhout. Doordat het een natuurlijk materiaal is zal geen badmeubel hetzelfde zijn. Per boom verschilt de structuur, tekening en kleur. Omdat goede kwaliteit begint bij goed hout, zijn wij streng in het selecteren van het hout. Wij gaan uitsluitend voor FSC hout, zo ook bij de vervaardiging van uw badkamermeubel gaan wij voor duurzaam.

Ophangen van een massief houten badmeubel

Badkamermeubels die blind opgehangen dienen te worden, is voor ons belangrijk wat voor een soort muur het is ( steen, gips, kalkzandsteen etc) Ook is er een mogelijkheid om het meubel middels een haaklat te monteren.Dit is een strook die in twee delen wordt gezaagd. Het ene deel is opgenomen in de constructie van het meubel. Het andere deel wordt waterpas gemonteerd aan de dragende wand. Vaak zijn deze haaklatten even breed als het badmeubel. U hangt het badmeubel direct aan de haaklat. Aan de onderzijde van het badmeubel kan bij zwaardere badmeubels nog een hoeklijn worden geschroefd.

Ophangen van houten planken in de badkamer

De wandplanken worden blind opgehangen door ons eigen afhangsysteem.

Een eigen waskom of wastafel gebruiken

U kunt ook een eigen waskom toepassen als basis voor uw badmeubel ontwerp. Wij maken de uitsparingen op basis van uw spoelbak of wastafel. In een houten of stenen werkblad kunt u gebruik maken van een onderbouw op opbouw waskom. In het blad,  laden of planken wordt een uitsparing gemaakt voor kraangat, syfon of de waskom.

Impressie: