Boomstamtafel

Een houten tafel gemaakt van een boomstam, maar bij een boomstamtafel kun je dat ook echt zien! De planken die worden gebruikt voor een boomstamtafel zijn namelijk niet recht afgezaagd, alleen de schors wordt verwijderd. 

Boomstamtafels: natuur in huis!

Een houten tafel gemaakt van een boomstam, maar bij een boomstamtafel kun je dat ook echt zien! De planken die worden gebruikt voor een boomstamtafel zijn namelijk niet recht afgezaagd, alleen de schors wordt verwijderd. De randen van het tafelblad hebben zo een onregelmatige, natuurlijke vorm, waardoor de tafel letterlijk op een doorgezaagde boom lijkt.
Met een boomstamtafel breng je de natuur in huis en dat past in vrijwel ieder interieur. In een strak interieur is een boomstamtafel een fantastische blikvanger, in een klassiek of landelijk interieur onderstreept hij juist de rustige, natuurlijke sfeer.

Boomstamtafels van Stronati

Stronati is gespecialiseerd in o.a. kloostertafels en boomstamtafels. Deze unieke blikvangers worden toegepast als eettafel, kantoortafel of tuintafel en passen in vrijwel ieder interieur. In een strak interieur is een tafel van Stronati een fantastische blikvanger, in een klassiek of landelijk interieur onderstreept hij juist de rustige, natuurlijke sfeer.

Jouw boomstamtafel

Samen met onze meubelmakers creëer je een boomstamtafel die perfect past bij jouw stijl en interieur:

  • Het blad is standaard 4 cm dik, maar kan eventueel ook op 5,5 cm dik geleverd worden. Op verzoek kunnen wij het blad ook dunner schaven.
  • Voor zowel houten, rvs of metalen onderstellen kun je kiezen uit rechte poten, X-poten, U-poten, A-poten, Matrix poot, kolompoten en kloosterpoten. Ook is er keuze uit industriele onderstellen. De metalen poten worden voorzien van een beschermende poedercoating, die leverbaar zijn in alle RAL of CBM kleuren. Voor een robuuste of landelijke look kies je bijvoorbeeld voor houten kolompoten of kloosterpoten. Met rechte houten poten, RVS poten of (industriële) metalen poten krijgt je boomstamtafel juist een prachtig, strak uiterlijk.
  • Naast al deze poten is het zelfs mogelijk om eventueel met een eigen ontwerp te komen.
  • Het hout werken we af met een beschermende Rubio Monocoat olie. Hier kun je kiezen uit 40 verschillende kleuren.

Met al deze keuzemogelijkheden wordt jouw boomstamtafel gegarandeerd een uniek exemplaar. Behalve boomstamtafels maken onze meubelmakers ook andere (eiken) tafels. Heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan ook even bij onze kolompoottafels en kloostertafels.

Impressie: