Dekton

Wat is Dekton?

Voor de vervaardiging van Dekton wordt gebruik gemaakt van de exclusieve TSP-technologie. Een technologisch proces dat een versnelde versie is van de metamorfe veranderingen die natuursteen ondergaat door duizenden jaren blootstelling aan hoge druk en hoge temperaturen. TSP sintert echt innovatieve procedures van de meest geavanceerde technologie-industriën. Deze evolutie representeert een technologische en industriële sprong voorwaarts. Geschikt voor het genereren van een nieuw proces, een revolutionair materiaal en een toonaangevend product.

Met elektronische microscopie is er geen enkele poreusheid van het materiaal waar te nemen. Dit is het gevolg van het exclusieve sinterings- en ultracompactieproces van Dekton. Dekton onderscheidt zich door de afwezigheid van poreusheid en microdefecten die spannngen of zwakke punten veroorzaken.

Voordelen

Hoge UV bestendigheid

Dekton is zeer goed bestand tegen ultraviolet (UV) licht en verschiet na verloop van tijd niet van kleur, waardoor het perfect is voortoepassingen zowel binnen als buiten.

Hoge krasbestendigheid

Dekton is het meest kraqsvaste oppervlak op de markt en hoewel de snijbeweging van een mes Dekton niet beschadigt, wordt het gebruik van snijplanken wel aangeraden om uw keukengerei te beschermen.

Vlekbestendig

Hoewel andere oppervlakken bestand zijn tegen vlekken, is Dekton echter geheel vlekvast. Zelfs de hardnekkigste vlekken zoals wijn-, koffie-, stift- en roestvlekken kunnen gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd. Aangezien Dekton een extreem lage poreusheid heeft en geen hars bevat, is het bestand tegen chemische stoffen. Druppels of spatten van alledaagse huishoudelijke chemische stoffen, zoals bleekmiddel, afvoerreinigers of ovenontvetters brengen geen schade toe aan Dekton.

Hoge vuur en hittebestendigheid

Dekton is bestand tegen hoge temperaturen zonder brand- of schroeiplekken of barsten te veroorzaken. Warme pannen en apparaten, zoals aardewerken potten kunnen direct op het oppervlak worden gezet, zonder dat dit wordt beschadigd.

Slijtvast

Dekton is zelfs beter bestand tegen slijtage dan graniet, waardoor het een ideaal oppervlak is voor vloeren die veel betreden worden. Terwijl andere oppervlakken na verloop van tijd slijtage vertone, blijft de afwerking van Dekton de gehele levensduur van het product intact en is er nooit een nieuwe bedekking of afwerking nodig.

Bestand tegen vorst en dooi

Het lage thermische uitzettingscoëfficient van Dekton maakt het materiaal bestand tegen temperatuurswisselingen, tegen zowel extreme hitte als extreme kou. Dankzij zijn natuurlijke weerstand tegen vorst en dooi is dit oppervlak perfect om zelfs in de koudste omgevingen te gebruiken.

Wil jij ook een betaalbare keuken op maat?

Laat je droom werkelijkheid worden bij Stronati keuken & interieurbouw. Maak nu een afspraak en graag zien wij je in onze showroom.

Impressie: