Kloostertafel

Onze kloostertafels zijn verkrijgbaar in eikenhout: Elke plank heeft zijn eigen uitstraling. Kies bijvoorbeeld een tafelblad van oude wagondelen of juist een strak tafelblad. De afwerking met olie is mooi, maar ook tafels van onbewerkt hout hebben een prachtige authentieke uitstraling. De randen van de tafelbladen kunnen strak of verouderd worden om het zo een nog mooiere authentieke uitstraling te geven

Wat is een kloostertafel?

Ben je op zoek naar een stevige, stoere tafel om urenlang aan te kunnen zitten? Overweeg dan om een kloostertafel aan te schaffen! De kloostertafel bestaat al sinds de Middeleeuwen. Het is de opvolger van de schagentafel. De kloostertafel heeft een bijzondere geschiedenis. Vanaf het begin van de Middeleeuwen werden eenvoudige tafels voornamelijk gebruikt om aan te eten, maar ook om aan te schrijven. Deze tafels waren vaak lang en smal met tussen de rechte poten een dwarsbalk en in het midden van het dwarsbalk over de gehele lengte een tussenbalk waar men de voeten op kon zetten. Tegenwoordig worden deze tafels nog steeds op dezelfde manier gemaakt, maar met een moderne uitstraling. Net zoals de kolompoottafel, kunnen ook bij de kloostertafel de poten op een houten slof staan en een balk over de gehele lengte van de tafel, maar je kunt ook kiezen voor rechte blokpoten met een tussenbalk.

Degelijk en vertrouwd

Kenmerkend voor de kloostertafel zijn de kruispoten in combinatie met een stevig tafelblad. De tussenbalken maken de tafel nog stabieler. Kloostertafels kunnen tegen een stootje. Sterk en robuust maar ook een tafel voor sfeer en gezelligheid.

Diverse houtsoorten en afwerkingen

Onze kloostertafels zijn verkrijgbaar in eikenhout: Elke plank heeft zijn eigen uitstraling. Kies bijvoorbeeld een tafelblad van oude wagondelen of juist een strak tafelblad. De afwerking met olie is mooi, maar ook tafels van onbewerkt hout hebben een prachtige authentieke uitstraling. De randen van de tafelbladen kunnen strak of verouderd worden om het zo een nog mooiere authentieke uitstraling te geven.

Kloostertafel of kasteeltafel?

Kloostertafels worden soms ook wel kasteeltafels genoemd. Een extra grote kloostertafel is ideaal voor openbare gebouwen, restaurants of grotere woningen. Tafelbladen in groot formaat, zware poten en pootconstructies, speciale wensen m.b.t. de afwerking. Uniantiek keuken- en meubelmakerij maakt deze unieke kloostertafels in iedere denkbare afmeting op maat. De kloostertafels worden voornamelijk van massief FSC gekeurd eikenhout gemaakt en afgewerkt met Rubio Monocoat olie.

Impressie: