Kolompoottafel

Poten onder het tafelblad

Een kolompoottafel is een tafel met twee kolompoten onder het tafelblad. Een kolompoottafel is een robuuste tafel met een duurzame uitstraling. Een kolompoottafel wordt voornamelijk gemaakt met aan de kopkanten een kolompoot, waar over de hele lengte weer een balk aan vastzit. Je hebt keuze uit verschillende soorten kolompoten.

Voordelen kolompoottafel

Voordeel van de kolompoottafel is dat je altijd je benen goed kwijt kunt. Geen last meer van poten op de hoeken. De keuze voor een kolompoottafel ligt voor de hand als je kiest voor een open en stijlvolle sfeer. Een kolompoottafel past goed in een klassiek interieur. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wat strakker uiterlijk van je tafel. Kies dan bijvoorbeeld voor een tafel met een kruispoot of een strakke kolompoot.

Op maat gemaakte kolompoottafel

Uniantiek keuken- en meubelmakerij maakt deze unieke kolompoottafels in iedere denkbare afmeting op maat. De kolompoottafels worden voornamelijk van massief FSC gekeurd eikenhout gemaakt en afgewerkt met Rubio Monocoat olie.
Doorleefd hout of juist nieuw?

De kolompoottafel wordt meestal gemaakt van nieuw massief FSC gekeurd eikenhout. In sommige gevallen maken we de tafel van oude planken en balken. Hout met diepe groeven en gebruikerssporen. Juist zo'n kolompoottafel geeft je ruimte een hele eigen sfeer. Om je te helpen bij je keuze komen we graag bij je op bezoek. We bespreken dan je wensen en maken foto's van de ruimte en een schets van de mogelijkheden. Heb je hier bepaalde ideeën over? Of kun je ons het hout voor zo'n tafel aanleveren? We maken hier graag een ontwerp voor. Wil je informatie, sparren over een idee of direct een offerte voor een kolompoottafel?

Impressie: